У Держдепартаменті США заявили, що Запорізька АЕС, як і раніше, належить Україні

У Держдепартаменті США заявили, що Запорізька АЕС, як і раніше, належить Україні.

У Держдепартаменті США заявили, що Запорізька АЕС, як і раніше, належить Україні. Фото: reuters.com/Олександр Єрмоченко

Події
07 жовтня 2022 12:31

У Державному департаменті США заявили, що Запорізька атомна електростанція належить Україні, і жодні папери, видані президентом РФ Володимиром Путіним чи урядом Росії, цього не змінюють.

- Якщо зробити невеликий крок назад, Запоріжжя належить Україні, електростанція належить Україні, і електроенергія, яку вона виробляє, по праву належить Україні. Президент Путін не має жодних повноважень для захоплення електростанції в іншій країні, і шматок паперу, виданий ним чи його урядом, цього факту, звичайно ж, не змінює, – на цьому наголосив заступник представника Держдепартаменту США Ведант Пател на брифінгу 6 жовтня, його текстову версію опублікувала пресслужба Держдепу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що президент державного підприємства "НАЕК "Енергоатом" Петро Котін узяв на себе виконання обов'язків генерального директора Запорізької АЕС.

Раніше ми писали, що МАГАТЕ готує резолюцію щодо ситуації на Запорізькій атомній електростанції. У документі агентство хоче закликати Росію припинити бойові дії довкола станції.

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі наголосив на необхідності негайного створення зони ядерної та фізичної безпеки на Запорізькій АЕС. Його пропозиція передбачає відсутність атак та обстрілів станції, але не стосується "широкої демілітаризації та переміщення військ".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах