МАГАТЕ повідомило про початок консультацій щодо створення охоронної зони ЗАЕС

МАГАТЕ повідомило про початок консультацій щодо створення охоронної зони ЗАЕС.

МАГАТЕ повідомило про початок консультацій щодо створення охоронної зони ЗАЕС. Фото: censor.net

Події
12 вересня 2022 10:15

Розпочалися консультації зі створення зони охорони ядерної та фізичної безпеки довкола Запорізької атомної електростанції. Про це повідомив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі.

- Я, як і раніше, серйозно стурбований ситуацією на станції, яка залишається в небезпеці доти, доки тривають обстріли. Для вирішення цієї серйозної ситуації розпочато консультації щодо необхідності термінового створення зони ядерної безпеки та захисту на Запорізькій атомній електростанції, – процитували Рафаеля Гроссі на сайті МАГАТЕ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Міжнародному агентстві з атомної енергії повідомили, що ситуація на станції залишається нестабільною. Внаслідок кількох тижнів обстрілів району ЗАЕС пошкоджено життєво важливу енергетичну інфраструктуру. Навіть коли всі реактори зупинені, енергія, як і раніше, потрібна для охолодження останнього реактора та підтримки систем, необхідних для запобігання ядерній аварії.

Експлуатація реактора на малій потужності не є стійким рішенням. Згодом це може призвести до пошкодження основного обладнання атомної електростанції, такого як турбіни та насоси, що виробляють електроенергію.

В організації також привітали відновлення лінії електропостачання, що дало можливість зупинити останній працюючий енергоблок. Пошкодження резервної ліні викликало значне занепокоєння, адже збільшувало ризики порушення ядерної безпеки. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах