Звільнений з полону гендиректор ЗАЕС не буде продовжувати працювати на станції

Звільнений з полону гендиректор ЗАЕС не буде продовжувати працювати на станції.

Звільнений з полону гендиректор ЗАЕС не буде продовжувати працювати на станції. Фото: t.me/energoatom_ua

Події
05 жовтня 2022 12:03

Звільнений з російського полону гендиректор Запорізької АЕС Ігор Мурашов не буде більше працювати на станції.

- Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі вітав звільнення генерального директора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова, яке відбулося вчора. Пан Гроссі підтримував постійний контакт із усіма відповідними органами з метою сприяння його звільненню. Нині пан Мурашов перебуває зі своєю родиною і не продовжуватиме роботу на Запорізькій АЕС. Хто займе його місце, неясно, – йдеться в дописі МАГАТЕ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як раніше повідомлялось, росіяни затримали Ігоря Мурашова "для проведення допиту", щоби він дав відповіді на їх запитання.

Нагадаємо, 30 вересня близько 16:00 Ігоря Мурашова затримав російський патруль дорогою від станції до Енергодару. Автомобіль зупинили, а його самого силоміць затримали та із зав'язаними очима відвезли у невідомому напрямку. Поки що незрозуміло, де він і що з ним. Генеральний директор ЗАЕС несе головну та виняткову відповідальність за ядерну та радіаційну безпеку Запорізької АЕС. Його затримання створює небезпеку експлуатації найбільшої в Європі атомної електростанції. У зв'язку з цим МАГАТЕ звернулося до влади Росії і вимагало пояснень щодо затримання гендиректора Запорізької АЕС.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах