Окупанти затримали гендиректора Запорізької АЕС та відвезли незрозуміло куди

Окупанти затримали гендиректора Запорізької АЕС і забрали незрозуміло куди

Окупанти затримали гендиректора Запорізької АЕС і забрали незрозуміло куди - фото: t.me/energoatom_ua

Події
01 жовтня 2022 09:30

Російські "правоохоронці" затримали генерального директора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова та відвезли у невідомому напрямку.

Як повідомили в "Енергоатомі", 30 вересня близько 16:00 Ігоря Муращова затримав російський патруль дорогою від станції до Енергодару. Автомобіль зупинили, а його самого силоміць затримали та із зав'язаними очима відвезли у невідомому напрямку. Поки що незрозуміло, де він і що з ним.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Генеральний директор ЗАЕС є ліцензованою особою – вона несе головну та виняткову відповідальність за ядерну та радіаційну безпеку Запорізької АЕС. Його затримання створює небезпеку експлуатації найбільшої в Європі атомної електростанції, – сказав президент ДП "НАЕК "Енергоатом" Петро Котін.

Він вимагає від російських військових та співробітників Росатому негайно звільнити керівника станції та повернути його до виконання служби. Також він окремо звернувся до генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, керівника ВАТ АЕС Тому Мітчеллу із закликом задіяти всі можливі заходи щодо термінового звільнення Ігоря Мурашова з полону російських окупантів та повернення його до виконання посадових обов'язків.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах