Цивільний лікар з Гуляйполя оперував до 40 поранених за добу у підвалі

Цивільний лікар оперував військових у підвалах Гуляйполя.

Цивільний лікар оперував військових у підвалах Гуляйполя. Фото: armyinform.com.ua

Події
29 вересня 2022 15:39

Цивільний хірург із Гуляйполя Костянтин облаштував та організував у підвалах міста пункти надання медичної допомоги, де оперував поранених людей.

Так, чоловік організував у найміцніших, але непримітних підвалах будівель стабілізаційно-евакуаційні пункти й почав тісно співпрацювати з підрозділами, що воюють. Навколо авторитетного в Гуляйполі хірурга миттєво згрупувалися понад десять досвідчених місцевих лікарів та медсестер, медпрацівників, пише АрміяInform.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На початку війни лікарям було неймовірно важко, іноді вони мусили надавати допомогу до сорока пораненим й контуженим на добу. Але з часом кількість постраждалих зменшилася, й Костянтин вирішив піти в тактичні медики. Військово-польову хірургію він тепер знає не тільки з підручників. Бо багатьом пораненим він робив невідкладні та складні хірургічні операції прямо у підвалах.

На днях колишній провідний хірург Гуляйполя, капітан запасу Констянтин, мобілізувався в одну із фронтових бригад. Бо в місцевий тербат потрапити не встиг тому, що на початку вторгнення РФ йому довелося рятувати життя сотень земляків та військових, що відбивали атаки ворога.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах