Тварин із запорізької дитячої залізниці евакуювали до Львова

Тварин із запорізької дитячої залізниці евакуювали до Львова.

Тварин із запорізької дитячої залізниці евакуювали до Львова. Фото: 1news.zp.ua

Події
28 вересня 2022 17:59

Евакуйовані з запорізької дитячої залізниці тварини й птахи перебуватимуть на реабілітації у Львові, доки в області триватимуть бойові дії.

Так, на Львівщину із Запоріжжя евакуювали 171 тварину зі звіринця, що був на території дитячої залізниці. Муфлонів, поні, оленя, страусів та інших птахів розмістили у притулку на Львівщині. Для тварин збудували тимчасові вольєри. Зараз вони звикають до нової домівки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами директора запорізької дитячої залізниці Михайла Черненького, в установі чекають, коли зможуть повернутися до звичного режиму праці, адже з 1 вересня заняття з гуртківцями відбуваються дистанційно, як і у місцевих школах, пише "Суспільне".

- Вони були в неспокійній зоні: лунали вибухи, працювала ППО і тому подібне. Це негативно впливає в загальному на стан тварин. Вони не розуміли, куди потрапили. Територія нова, люди нові, все нове. Їм треба час для адаптації. Деякі тварини вже почувають себе значно краще, – розповіла доглядальниця за тваринами Анастасія Мунтянова.

Годують тварин переважно овочами, фруктами та зерном. Евакуація, за словами зооволонтерів, була довгою. Близько 12 годин звірів лише завантажували в машини. Ще 14 годин вони їхали до Львівської області.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах