МАГАТЕ розпочало переговори про створення зони безпеки на Запорізькій АЕС

В МАГАТЕ заявили про початок переговорів про створення зони ядерної безпеки на ЗАЕС.

В МАГАТЕ заявили про початок переговорів про створення зони ядерної безпеки на ЗАЕС. Фото: censor.net

Події
26 вересня 2022 15:10

Міжнародне агентство з ядерної енергії (МАГАТЕ) розпочало переговори щодо створення зони ядерної безпеки на окупованій Запорізькій атомній електростанції.

За словами генерального директор аМАГАТЕ Рафаеля Маріано Гроссі, це питання наразі обговорюють із заступницею держсекретаря США з питань контролю над озброєнням і міжнародної безпеки Бонні Дженкінс.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- У центрі уваги – термінове створення охоронної зони ядерної безпеки на Запорізькій АЕС. Пріоритетом залишається робота із забезпечення безпеки ядерних об’єктів України, і підтримка США високо цінується, – зазначив Гроссі.

Також ми писали, що Генеральний директор міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі запропонував укласти угоду між Україною та Росією щодо встановлення нейтральної зони навколо Запорізької атомної електростанції. Він закликає захистити ядерний обʼєкт від обстрілів.

Сам Гроссі на пресконференції на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку заявив, що сподівається найближчим часом відвідати Київ, а "можливо, пізніше" поїхати до Росії.

Нагадаємо, що МАГАТЕ готує резолюцію щодо ситуації на Запорізькій атомній електростанції. У документі агентство хоче закликати Росію припинити бойові дії навколо станції.

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі наголосив на необхідності негайного створення зони ядерної та фізичної безпеки на Запорізькій АЕС. Його пропозиція передбачає відсутність атак та обстрілів станції, але не стосується "широкої демілітаризації та переміщення військ".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах