Запорожці за три дні зібрали половину суми на літак, який допоможе захистити місто

Запорожці за три дні зібрали половину суми на літак, який допоможе захистити місто

Запорожці за три дні зібрали половину суми на літак, який допоможе захистити місто - фото: facebook.com/maksym.tereshchenko

Події
25 вересня 2022 17:49

22 вересня волонтери розпочали збір на розвідувальний літак, який допоміг би захистити Запоріжжя від регулярних моторошних обстрілів. Минуло три дні і запорожці змогли зібрати майже половину суми.

Так, станом на вечір 25 вересня зібрано вже 846 тисяч. Літак коштує 1 880 000 гривень, тож залишилося трохи більше, ніж половина суми.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як ми раніше цитували волонтера Максима Терещенка, більшість ракет, якими зараз атакують Запоріжжя, – це перероблені С-300. Ця система повинна застосовуватися до повітряних цілей, але окупанти використовують їх як земля-земля. Зазвичай ці снаряди літають пакетом по 4 штуки, а якщо працює відразу дві установки – 8 одночасно. Все одразу силам ППО знищити практично неможливо.

Щоб захистити Запоріжжя – потрібно знайти та знищити ці установки, з яких окупанти обстрілюють Запоріжжя. Супутник не встигає зловити їхнє місце розташування – російські військові їх швидко ховають. Розвідці потрібні спеціальні розвідувальні літаки, щоб у онлайн-форматі все бачити та приймати рішення за кілька хвилин.

Волонтери знайшли такий літак – БПЛА Autel Dragonfish. Ті, хто ним управлятиме, теж є. Але літак коштує близько 1 880 000 гривень. Волонтер Максим Терещенко опублікував посилання на Банку для збору та номер картки для переказів – 5375 4112 0140 1739.

Запорожці за три дні зібрали половину суми на літак, який допоможе захистити містоЗапорожці за три дні зібрали половину суми на літак, який допоможе захистити місто

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах