Волонтери відкрили збір грошей на літак, який допоможе захистити Запоріжжя від ракет

Волонтери відкрили збирання грошей на літак, який допоможе захистити Запоріжжя від ракет -

Волонтери відкрили збирання грошей на літак, який допоможе захистити Запоріжжя від ракет - фото: facebook.com/maksym.tereshchenko/

Події
23 вересня 2022 09:57

Цей тиждень став для запорожців дуже складним – люди засинають і прокидаються під звуки вибухів. Є загиблі, постраждалі, розбиті будинки та об'єкти інфраструктури. Волонтер розповів, чому важко збити ракети С-300 та що може допомогти захистити Запоріжжя.

Як повідомив волонтер Максим Терещенко, більшість ракет, якими зараз атакують Запоріжжя – це перероблені С-300. Ця система повинна застосовуватися до повітряних цілей, але окупанти використовують їх як земля-земля.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

– Швидкість велика, залпи можуть бути навіть із Бердянська. 70-200 км. Нині кілька таких установок блукають у зоні зіткнення. Знайти їх дуже складно, тим більше знешкодити. для цього потрібно мати спостереження у реальному часі. Але його немає, – сказав Максим Терещенко.

За його словами, наші ППО можуть збивати ракети С-300, але зазвичай ці снаряди літають пакетом по 4 штуки, а якщо працює одразу дві установки – 8 одночасно. Все одразу знищити неможливо.

- Самі ракети не мають гарного наведення, тож радіус може бути великий, бо техніка стара. Велика кількість ракет не долітає до адреси, але долітає до нас у принципі. І це погана новина, – каже волонтер.

Таке саме відбувається з Харковом та Миколаївом.

Запоріжжю може допомогти розвідувальний літак

Максим Терещенко вважає, що допомогти захистити Запоріжжя від таких обстрілів можна за допомогою сил розвідки – треба знайти та знищити ці установки. Але для цього розвідка має мати спеціальні розвідувальні літаки, щоб в онлайн-форматі все бачити і приймати рішення за кілька хвилин.

Волонтери знайшли такий літак – БПЛА Autel Dragonfish. Ті, хто ним управлятиме, теж є. Але літак коштує близько 1 880 000 гривень. Місцеві волонтери поки що такої суми не мають. Вони ведуть переговори із запорізькими компаніями, які можуть допомогти та виділити гроші. Усі документи волонтери готові надати.

Поки волонтери шукають мецената, який зміг би закрити основну частину суми, запорожці теж можуть приєднатися до збору. Кожні 10, 50, 100 гривень можуть допомогти у купівлі літака, за допомогою якого має вийти знищити установки, з яких обстрілюють Запоріжжя.

Волонтер Максим Терещенко опублікував посилання на Банку для збору та номер картки для переказів – 5375 4112 0140 1739.

А що, куплені дані із супутника установки не бачать?

Максим Терещенко повідомив, що супутник ці установки так швидко не бачить. Російські установки кілька хвилин відстріляли та їх швидко відвезли. Щоб помітити ці установки так швидко – потрібні розвідувальні літаки.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах