В Мелітополі за відмову голосувати на псевдореферендумі погрожують депортацією

В Мелітополі за відмову голосувати на псевдореферендумі погрожують депортацією.

В Мелітополі за відмову голосувати на псевдореферендумі погрожують депортацією. Фото: hromadske.radio

Події
24 вересня 2022 16:56

У тимчасово окупованому Мелітополі російські загарбники погрожують містянам депортацією у разі відмови голосувати на псевдореферендумі.

Як повідомив міській голова Мелітополя Іван Федоров, ще з учорашнього дня, 23 вересня, загарбники ходять по домівках місцевих жителів, закликаючи їх до голосування на псевдореферендумі, але люди масово не відчиняють двері.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Рашисти ходять з автоматчиками і залишають записки. Погрожують тим, хто не відкрив двері. Будуть приходити і вдруге, і втретє, аби все ж таки домогтися голосування. Тим, хто відкрив двері та відмовився підтримувати голосування, погрожують депортацією, – наголосив Федоров.

Окрім того, за його словами, люди також масово виїжджають з міста в сусідні села, щоб сховатися від "референдуму".

- Є й кумедні випадки спротиву. Наприклад, люди салідолом змащують ручки на дверях, щоб ті, хто з комісією приходять, потім не могли відмитись від цього салідолу, – розповів мер.

Але, як наголосив Федоров, попри супротив місцевих жителів, окупанти не відступають від своєї ідеї і, скоріш за все, вже підготували результати "голосування".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах