Старух прокоментував ракетні удари по підстанціям у Запоріжжі

Старух прокоментував ракетні удари по підстанціям у Запоріжжі -

Старух прокоментував ракетні удари по підстанціям у Запоріжжі - фото: kp.ua

Події
19 вересня 2022 14:28

Сьогодні вночі, 19 вересня, окупанти завдали 11 ракетних ударів по Запоріжжю. За словами голови ЗОВА, ситуація схожа на криворізьку – стріляли по підстанціях, щоб відключити електропостачання. При чому по тими які поряд із лікарнями. Олександр Старух розповів, що зараз зі світлом у місті та чи готове Запоріжжя до подібних ворожих ударів по підстанціям.

Так, в ефірі національного телемарафону голова ЗОВА повідомив, що енергетики спрацювали миттєво та все перепідключили. Більшість ушкоджень вже усунули. Наразі триває робота з повного відновлення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Олександр Старух сказав, що у лікарнях генератори є, вони розраховані на 5 діб. Там, де немає генераторів – дана команда прискоритися.

– Все залежатиме від обсягу цих пошкоджень. Якщо пошкодження будуть незворотні, ситуація буде ускладнена, – сказав глава ЗОВА.

Він знову повторив, що цього року зимовий період буде украй важким. Особливо для окупованих територій і там, де бойові дії. Розраховано вже всі моделі дій, включаючи евакуацію населення, якщо руйнації будуть значні.

Людей просять уже виїжджати з окупованих територій обов'язково. Енергодар ще живиться від АЕС, але вона може вимкнутись. У Дніпрорудному, Мелітополі, Бердянську та Василівці опалення не буде, оскільки перебито газопровід. У Запоріжжі є 3 тисячі місць на поселення.

- Якщо проблеми будуть в обласному центрі, то це вже проблема іншого рівня, глобальнішого. Розроблено у тому числі й план евакуації населення. У тому числі переходу їх у приватний сектор. Він не такий великий, щоб усіх забезпечити, але, тим не менше, – сказав Старух.

За його словами, пункти обігріву робляться, але для такого великого міста як Запоріжжя це зробити складно. На альтернативних джерелах опалення у місті лише частково задіяні потужності одного з підприємств, але воно нині працює менше, ніж на половину своєї потужності. Малоймовірно, що вдасться залучити цей ресурс.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах