МАГАТЕ вимагає від Росії вивести війська з території Запорізької АЕС

МАГАТЕ вимагає від Росії вивести війська з території Запорізької АЕС.

МАГАТЕ вимагає від Росії вивести війська з території Запорізької АЕС. Ілюстративне фото: apnews.com

Події
16 вересня 2022 12:08

Рада керуючих Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), яка складається з представників 35 держав-членів ООН, у четвер, 15 вересня, ухвалила резолюцію із вимогою до Росії припинити окупацію Запорізької атомної електростанції.

Відомо, що резолюцію підтримали 26 держав, проти були дві – Росія та Китай, решта утрималися під час голосування. Про це повідомляє Reuters.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У документі міститься заклик, аби Росія "негайно припинила всі дії проти Запорізької атомної електростанції та будь-якого іншого ядерного об’єкта в Україні та на них".

Також у резолюції додається, що окупація Запорізької атомної електростанції Росією значно підвищує ризик ядерної аварії. Український персонал продовжує експлуатувати станцію в умовах, які МАГАТЕ назвало такими, що загрожують безпеці об’єкта.

Нагадаємо, що раніше раніше ми повідомляли про те, що делегація МАГАТЕ на початку вересня відвідала Запорізьку атомну електростанцію. Експерти перевірили безпекову ситуацію на обʼєкті та опублікували результати. Двоє представників організації залишилися на ЗАЕС для контролю ситуації.

Також ми писали про те, що МАГАТЕ опублікували звіт за підсумками місії на Запорізьку атомну електростанцію. В організації наголосили на нагальній необхідності вжити заходів щодо запобігання ядерній аварії, ризик якої спричинено фізичними ушкодженнями станції унаслідок бойових дій. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах