У Запоріжжі пройшли тренування на випадок аварії на Запорізькій АЕС

У Запоріжжі пройшли тренування на випадок аварії на Запорізькій АЕС.

У Запоріжжі пройшли тренування на випадок аварії на Запорізькій АЕС. Фото: zp.npu.gov.ua

Події
15 вересня 2022 17:54

У Запоріжжі пройшли штабні тренування поліції спільно з органами управління та силами цивільного захисту на випадок аварії на Запорізькій атомній електростанції.

- Учасники навчань відпрацювали алгоритм спільних дій, спрямованих на збереження життя та здоров’я населення в умовах можливої радіаційної загрози. Сьогодні, через постійний ядерний шантаж РФ, мати чіткий план заходів на випадок радіаційної аварії – вимушена необхідність, – повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними МВС, відбулася перевірка готовності органів управління та сил цивільного захисту до скоординованої роботи в разі виникнення НС.

- Проведені навчання дали змогу відпрацювати взаємодію з різними гілками влади та проаналізувати злагодженість дій. Сподіваємось, що ці знання нам не знадобляться, –  заявили у міністерстві.

У Запоріжжі пройшли тренування на випадок аварії на Запорізькій АЕС.У Запоріжжі пройшли тренування на випадок аварії на Запорізькій АЕС. Фото: zp.npu.gov.ua

Раніше ми писали, що Росія намагається поповнити запаси радянських боєприпасів і запчастин до військової техніки за рахунок ресурсів країн Центральної Азії, а також вербувати там військових для участі у війні проти України. 

Також у Кремлі заявили, що не планують відводити війська із Запорізької АЕС.

Варто зазначити, що Запорізька АЕС – найбільша в Європі атомна станція із встановленою потужністю. Її шість енергоблоків ВВЕР-1000 побудовано за проектом В-320. Перший енергоблок було введено в експлуатацію у грудні 1984 року, шостий – у жовтні 1995 року.

Наразі електростанція перебуває під контролем окупантів, але працює в енергосистемі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах