Путін шукає резерви у Таджикістані і Киргизстані та готує обстріл Запорізької АЕС

Путін шукає резерви у Таджикістані і Киргизстані та готує обстріл Запорізької АЕС.

Путін шукає резерви у Таджикістані і Киргизстані та готує обстріл Запорізької АЕС. Фото: caddetailsblog.com

Події
13 вересня 2022 16:15

Росія намагається поповнити запаси радянських боєприпасів і запчастин до військової техніки за рахунок ресурсів країн Центральної Азії, а також вербувати там військових для участі у війні проти України. 
 
Як повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони Украиїни, нещодавно федеральна служба з питань військово-технічного співробітництва РФ звернулася до міністерства оборони Республіки Таджикистан із запитом щодо передачі 220-мм реактивних снарядів до РСЗВ "Ураган.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також росіян цікавлять боєприпаси до 203-мм САУ "Піон" та двигуни УТД-20 для БМП-1 і БМП-2, які у великій кількості зберігаються на військових складах Таджикистану.
 
Крім того, за даними ГУР, відставним військовим і співробітникам МВС Таджикистану надходять пропозиції підписати контракт із російською армією та взяти участь у війні проти України.

- Розгортається вербувальна кампанія в Киргизькій Республіці. У чат випускників Бішкекського вищого військового училища надходять повідомлення з пропозиціями підписати контракти з ЗС РФ або однією з приватних військових компаній. Аналогічні вербовочні повідомлення розповсюджуються по всій республіці в професійних чатах колишніх військових та співробітників МВС,– заявили в розвідці.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов під час національного телемарафону попередив, що окупанти готують чергові провокаційні обстріли Запорізької атомної електростанції в контрольованому ними Енергодарі Запорізької області.

- Справді, є інформація про певну підготовку чергових провокацій та обстрілів Запорізької станції, про те, що особовий склад агресора має план перебування в укритті під час своїх сигналів, тобто є переміщення техніки, є систематична діяльність із пошкодження ліній електропередач, яких зараз залишилося лише кілька, які поєднують ЗАЕС з українською енергосистемою, – сказав Юсов.

Водночас він зазначив, що окупанти після захоплення станції "побачили певну безкарність з боку міжнародної спільноти" і почали масштабувати це на всю енергетичну систему України, готуючи відверту гуманітарну катастрофу і кризу напередодні зими.

Він зазначив, що у РФ досі залишається велика кількість ракет Х-22, якими вона може завдавати ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури України далеко від лінії фронту.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах