Військовий експерт назвав центральне місто в обороні окупантів на півдні України

Військовий експерт назвав центральне місто в обороні окупантів на півдні України.

Військовий експерт назвав центральне місто в обороні окупантів на півдні України. Фото: slovoidilo.ua

Події
10 вересня 2022 10:17

Мелітополь є ключовим містом в обороні всього півдня та є ключем для сухопутного коридору на територію тимчасово окупованого Криму. Якщо ЗСУ зможуть взяти Мелітополь, сухопутний коридор на півострів припиняє існування.

Так, на території України помічено 3-й армійський корпус, резервний, який формувався на базі 1-ї гвардійської танкової армії, яка має прикривати Москву. Він має утримувати Мелітополь, про це в ефірі програми "Руно. Війна" на Апостроф TV розповів військовий експерт Олег Жданов.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- У них настільки погана ситуація, що вони не можуть складу цього армійського корпусу використати цілком. Ось повний танковий корпус був би досить серйозною ударною силою. Але я так розумію, вони його розривають між Донецьким та південним напрямками. На Донецькому напрямку вони хочуть посилити найманців", щоб виконати політичне завдання – захопити Донецьку область. А на південному напрямку його головним завданням, на мій погляд, є зміст Мелітополя, – розповів експерт.

За його словами, справа тут у тому, що Мелітополь – ключове місто в обороні всього півдня та ключ для сухопутного коридору до Криму.

- Якщо ми візьмемо Мелітополь, то сухопутний коридор до Криму припиняє своє існування. А далі вже питання часу, коли ми вийдемо на кордон у бік Маріуполя та Новоазовська та зайдемо до Криму для його звільнення, – пояснив Жданов.

Раніше ми також писали, що Росія активізувала переміщення своєї військової техніки з Донецького напряму через Маріуполь та Маріупольській район в бік тимчасово окупованого Бердянська.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах