Хакери за допомогою акаунтів гарних дівчат знайшли базу окупантів біля Мелітополя

Хакери за допомогою акаунтів гарних дівчат знайшли базу окупантів біля Мелітополя -

Хакери за допомогою акаунтів гарних дівчат знайшли базу окупантів біля Мелітополя - фото: Associated Press

Події
05 вересня 2022 12:52

Українські хакери встановили координати російської бази під Мелітополем у Запорізькій області. Зробили це за допомогою фейкових акаунтів дівчат.

Як розповів спікер Одеської ОВА Сергій Братчук, українські хакери з групи Hackyourmom використовували фейкові акаунти привабливих дівчат, щоб встановити координати російської військової бази біля тимчасово окупованого Мелітополя.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

IT-спеціаліст і керівник групи Hackyourmom Микита Книш в інтерв’ю Financial Times розповів, що фейкові профілі жінок розміщували у Facebook та російських соціальних мережах. Окупантів обманом змушували надсилати їм фотографії, за допомогою яких вдалося встановити геолокацію, передає "Ріа-Мелітополь".

Отримані координати потім передали артилеристам Збройних сил України. Військову базу через декілька днів знищили наші військові.

Нагадаємо, що в тимчасово окупованому Мелітополі 1 вересня навчальний рік розпочався зі вступного уроку, де розповідали про те, що нібито "такої держави як Україна не існує, але є Росія". На перерві дітям запропонували зробити колективне фото на згадку, але було одне "але" – на тлі мав бути портрет президента РФ Путіна.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах