Отримай відповідь: чому у Запоріжжі не завжди спрацьовує додаток "Повітряна тривога"

Отримай відповідь: чому у Запоріжжі не завжди спрацьовує додаток "Повітряна тривога".

Отримай відповідь: чому у Запоріжжі не завжди спрацьовує додаток "Повітряна тривога". Фото: unian.net

Події
31 серпня 2022 17:09

Останні декілька днів жителі Запоріжжя скаржаться на те, що сигнал тривоги у мобільному додатку не спрацьовує, хоча у місті оголошена тривога. Vgorode дізнався, чому так відбувається.

Як повідомив спікер ЗСУ Юрій Ігнат, централізована повітряна тривога через оператора та у додатку може не спрацювати, якщо обстріли ведуться із середньої для ракет відстані. Це відбувається із-за порівняно малої відстані, час виявлення ракети критично мало.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Міністерстві цифрової інформації України зазначається, що у застосунку "Повітряна тривога" користувачі отримують сповіщення про початок та завершення 5 типів тривог:

  •  повітряна тривога,
  •  артилерійський обстріл,
  •  вуличні бої,
  •  хімічна загроза,
  •  радіаційна небезпека.

Для кожного типу тривоги створені унікальні сповіщення. Окрім звукових сигналів, застосунок також надсилає текстові повідомлення з рекомендаціями дій, залежно від виду загрози.

Інформацію про всі види небезпеки передають відповідальні оператори в обласних адміністраціях України. Координацію тривог забезпечують чергові ДСНС.

Нагадаємо, що як тільки ви почуєте звуки сирени або сповіщення про повітряну тривогу – негайно проходьте в укриття. Якщо поблизу такого немає, користуйтесь правилом "двох стін".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах