Росія заблокувала документ ООН про ядерну зброю, де критикували окупацію ЗАЕС

Росія заблокувала документ ООН про ядерну зброю, де критикували окупацію ЗАЕС.

Росія заблокувала документ ООН про ядерну зброю, де критикували окупацію ЗАЕС. Фото: facebook.com/energoatom.ua

Події
27 серпня 2022 15:31

Росія відмовилась підписувати підсумковий документ конференції договору про нерозповсюдження ядерної зброї. Напередодні візиту МАГАТЕ стало відомо про погрози персоналу Запорізської АЕС від російських військових.

Оглядової конференція договору про нерозповсюдження ядерної зброї тривала з 1 серпня. Зустріч у штаб-квартирі Організації Об'єднаних Націй в Нью-Йорку завершилась 26 серпня без підписання комюніке, пише The Guardian.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- На превеликий жаль, на цій конференції не вдалося дійти згоди, – заявив президент конференції Густаво Злаувінен.

Причиною відмови РФ від підписання стали претензії до змісту п'яти розділів проєкту підсумкової угоди, але конкретики російські представники не навели. Один з членів делегації заявив, що інші країни використовують конференцію, щоби "звести рахунки з Росією" через розв'язану нею війну в Україні.

Однією з головних тем зустрічі була ситуація на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС). Згідно з проєктом документа, учасники конференції хотіли висловити "серйозне занепокоєння" військовими діями на територіях українських АЕС, зокрема на Запорізькій. Також у документі критикувався факт того, що українська влада більше не має контролю над ЗАЕС, що веде до негативних наслідків для безпеки в регіоні.

Варто зазначити, що договір про нерозповсюдження ядерної зброї – це угода 1968 року, за якою держави, які мають ядерну зброю, зобовʼязалися роззброїтися, а держави, які не мають ядерної зброї, пообіцяли не купувати її.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах