Колишній працівник розповів, як окупанти заїхали на Запорізьку АЕС

Колишній працівник розповів, як окупанти заїхали на Запорізьку АЕС –

Колишній працівник розповів, як окупанти заїхали на Запорізьку АЕС – Фото: t.me/znppatom

Події
21 серпня 2022 12:19

Екс-працівник Запорізької АЕС розповів, як на початку повномасштабної війни РФ проти України окупанти заїхали на станцію та вбили людей.

Чоловік пропрацював на станції понад десять років. Він був черговим електромонтером. Коли на АЕС зайшли окупанти, то працівник протримався ще три з половиною місяці, а потім заради родини поїхав на підконтрольну Україні територію. В інтерв'ю "Радіо Свобода" він розповів, що відбувалося на найбільшій атомній електростанції в Європі.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Вони нахабно заїхали, стрільнули кілька разів, розвалили всякі споруди, вбили кілька людей, – згадує колишній працівник.

За його словами, військові далекі від того, що таке атомна станція. Вони стріляли у насоси, бочки, де водень, в електролізну установку. Вони вбили тих, хто стояв у обороні.

- На прохідній люди з військової частини, які стояли, всіх пов'язали, тих, хто чинив опір. Поставили своїх. Наступного дня вже стояли російські окупанти на прохідній, встановили свої правила: їхні військові скрізь з автоматами, відбуваються вибухи, провокації. Людей, які думають "неправильно", вони били, у підвалі довго тримали, вимагали гроші у родичів за те, щоб відпустити. Свої правила встановили: телефони не можна, камери не можна, бо багато людей, звісно, знімали, як вони ходять, – каже чоловік.

Начальству АЕС під дулом пістолета доводилося миритися з наказами російських військових.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах