Енергодар отримав додаткову партію таблеток йоду на випадок аварії на ЗАЕС

Енергодар отримав додаткову партію таблеток йоду на випадок аварії на ЗАЕС.

Енергодар отримав додаткову партію таблеток йоду на випадок аварії на ЗАЕС. Фото: wikipedia.org

Події
20 серпня 2022 15:15

До Енергодара завезли додаткову партію таблеток калію йодиду на випадок аварії на Запорізькій атомній електростанції.

Запорізька АЕС регулярно піддається збройним провокаціям і обстрілам з боку росіян. Тому влада міста вживає додаткових заходів безпеки. В Енергодар доставили таблетки йоду, які мають захистити щитовидну залозу містян в разі витоку радіації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- В Енергодар з обласного резерву через перерозподіл доставлено 25 000 таблеток калію йодиду – препарату, що здатен захистити щитовидну залозу від накопичення радіоізотопів йоду в разі забруднення місцевості внаслідок аварії на атомних реакторах, – повідомив мер Енергодара Дмитро Орлов.

За словами мера, це додаткова партія до тієї, що була роздана в Енергодарі в 2019-2020 роках.

Орлов наголосив, що зараз радіаційний фон на АЕС та в місті відповідає нормі, і для профілактики заздалегідь препарат приймати не потрібно. Це слід робити лише за командою.

- Сподіваюся, що команди щодо прийому цього препарату ви ніколи не отримаєте. Але калій йодид повинен бути в аптечці кожної родини, що перебуває в Енергодарі, – додав Орлов.

Отримати препарат можна буде від наступного тижня через сімейного лікаря з розрахунку 1 таблетка 0,125г на людину.

Ще раз уточнюємо: під час радіації потрібно приймати спеціальну дозу йоду, яка значно перевищує добову потребу організму, тому приймати її можна лише після вказівки рятувальників ДСНС чи місцевої влади. Також важливо – йод та йодид калію приймається лише один раз. Це стосується і сіточки для дітей. За жодних обставин вдруге цього не можна повторювати.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах