Працівників ЗАЕС, які знімались у пропагандистських відео, звільнять з роботи

Працівників ЗАЕС, які знімались у пропагандистських відео, звільнять з роботи.

Працівників ЗАЕС, які знімались у пропагандистських відео, звільнять з роботи. Ілюстративне фото: t.me/energoatom_ua

Події
20 серпня 2022 12:53

В Енергоатомі заявили, що звільнять працівників Запорізької атомної електростанції, які взяли участь у записі пропагандистських відео, в яких на камеру російським ЗМІ розповідали про начебто обстріл станції українськими військовими.

- Енергоатом офіційно заявляє: поодинокі "діючі працівники станції", котрі взяли участь у прорашистських відеопостановках, з наступного понеділка переходять в категорію "не діючих", бо будуть звільнені за зраду та колабораціонізм, – повідомили у компанії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також у відомстві заявили, що Україна ніколи не вела, не веде і не вестиме обстрілів на майданчику атомної станції та в місті Енергодар. Адже за жодних умов не готова нехтувати ядерною безпекою та життям і здоров’ям власних громадян.

Енергоатом вимагає негайно вивести з території ЗАЕС всіх російських військових та їхню техніку і зброю, а також працівників росатома.

- Втручання військових в експлуатацію цивільного ядерного об‘єкта України має стати неможливим, – наголосили у відомстві.

Відзначимо, що Запорізьку АЕС із 4 березня контролюють російські загарбники. Також під окупантами знаходиться місто-супутник АЕС – Енергодар. Під час захоплення станції окупанти відключили онлайн-моніторинг, щоб приховати свої дії від МАГАТЕ. У ніч проти 4 березня російські влаштували стрілянину на майданчику Запорізької АЕС, що призвело до пожежі.

Крім того, АЕС знаходиться під постійною загрозою ракетного удару, існує реальна загроза пошкодження енергопостачання в умовах бойових дій, що тривають в Україні.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах