Гауляйтери Запорізької області підписали "розпорядження" про проведення псевдореферендуму

В окупованій частині Запорізької області оголосили "референдум" за приєднання до Росії.

В окупованій частині Запорізької області оголосили "референдум" за приєднання до Росії. Фото: unn.com.ua

Події
08 серпня 2022 14:24

Гауляйтер окупованої частини Запорізької області Євген Балицький підписав розпорядження про проведення так званого "референдуму" про "возз'єднання регіону з Росією".

За даними пропагандистського видання "РИА Новости", окупант підписав документ в рамках форуму громадського руху Запорізької області "Ми разом з Росією", який проходить в окупованому Мелітополі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Водночас, дату фейкового плебісциту російські загарбники поки не призначили.

Нагадаємо, що мер Мелітополя Іван Федоров повідомляв про можливу депортацію за відмову участі в так званому референдумі. Крім того, Федоров заявляв, що для проведення "референдуму" в Запорізькій області планують залякувати місцевих за допомогою зброї.

Раніше Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що членів путінської партії "Єдина Росія" відправили на тимчасово окуповані території України з метою підготовки так званих "референдумів" щодо анексії.

Також нагадаємо, що вчора, 7 серпня, президент України Володимир Зеленський заявив, що у разі проведення Росією "референдумів" на тимчасово окупованих територіях, про переговори можна забути.

Раніше ми писали, що окупанти навіть призначили дату проведення псевдореферендуму – 11 вересня. Також про це заявив голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Тоді Рогов заявляв, що в Запорізькій області приєднати регіон до складу Росії нібито хочуть "близько 80% жителів" регіону.

Зазначимо, що до створення так званої "ЗНР" причетний і Євген Балицький, якого в травні окупанти "призначили" головою військово-цивільної адміністрації Запорізької області.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах