На Запорізькій АЕС пошкоджено три датчики моніторингу: виявити витік радіації вони не зможуть

На Запорізькій АЕС пошкоджено три датчики моніторингу: виявити витік радіації вони не зможуть

На Запорізькій АЕС пошкоджено три датчики моніторингу: виявити витік радіації вони не зможуть - фото :t.me/energoatom_ua

Події
07 серпня 2022 12:32

Внаслідок чергового ракетного обстрілу майданчика Запорізької атомної станції в Енергодарі окупанти потрапили біля станційного сухого сховища відпрацьованого ядерного палива.

Як повідомили в Енергоатомі, цей обстріл був учора увечері, 6 серпня. Окупанти цілилися по контейнерах, які зберігаються на відкритій площі поряд із місцями обстрілу. Там 174 контейнери, у кожному з яких по 24 зборки відпрацьованого ядерного палива.

Через ворожі ракетні обстріли пошкоджено три датчики радіаційного моніторингу навколо майданчика станційного сухого сховища відпрацьованого ядерного палива. Через це вчасно виявити та відреагувати у разі погіршення радіаційної обстановки та витоку радіації із контейнерів відпрацьованого ядерного палива тепер неможливо.

Через безліч дрібних уламків від вибухів пошкоджено близько 800 квадратних метрів вікон у різних будівлях станції.

Також стало відомо, що внаслідок вибухів осколкове поранення отримав один співробітник ЗАЕС. Його відправили до міської лікарні.

Усі російські військові, яких на майданчику ЗАЕС було до 500 осіб, і персонал Росатому заздалегідь сховався у бункерних приміщеннях.

- На цей раз ядерної катастрофи дивом вдалося уникнути, але дива не можуть продовжуватися вічно. Потрібно терміново покінчити з діями російських ядерних терористів, щоб уберегти Україну та мир від ядерної катастрофи. Тому вкотре наголошуємо на необхідності термінового виведення озброєних військових РФ з території цивільного ядерного об'єкту України – ЗАЕС – та встановлення в районі розташування найбільшої в Європі Запорізької атомної електростанції демілітаризованої зони, – заявили в Енергоатомі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах