Військовий аналітик розповів, чи достатньо у РФ сил, щоб прорвати оборону Запоріжжя

Військовий аналітик розповів, чи достатньо у РФ сил, щоб прорвати оборону Запоріжжя.

Військовий аналітик розповів, чи достатньо у РФ сил, щоб прорвати оборону Запоріжжя. Фото: gettyimages.com

Події
03 серпня 2022 15:01

Американський військовий аналітик заявив, що російські окупанти зараз мають недостатньо сил, щоб піти в наступ на півдні України та дійти до Запоріжжя.

За словами Тома Купера, який від початку повномасштабного вторгнення досліджує ситуацію на різних ділянках фронту, навіть якщо росіяни розмістять десять батальйонно-тактичних груп й ті будуть укомплектовані на 80−90% їхньої чисельності, це все одно замало, щоб наступати на великі міста, пише "Суспільне".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Купер вважає, що логічно для росіян було б обійти стару лінію фронту на Донбасі з півдня та дійти до Авдіївки з заходу. Але на це вони теж не мають сил.

- Але це не означає, що вони не підуть в атаку. Ми маємо справу з кимось абсолютно ірраціональним. Путін вважає себе великим стратегом та військовим командиром, тому штовхає на безглузді дії своїх генералів, а вони штовхають підлеглих. Не виключено, що він має намір видати такий наказ. Але з воєнної точки зору в наступі немає логіки, – зазначив аналітик.

Також Купер додав, що для ЗСУ на окупованих територіях ідеальним поєднанням було б знищити російські склади з боєприпасами та лінії постачання окупантів. Після цього росіяни будуть неспроможні оновити запаси й відповідно воювати далі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах