У Василівці в евакуаційних колонах стоять понад 4 тисячі авто

У Василівці в евакуаційних колонах стоять понад 4 тисячі авто.

У Василівці в евакуаційних колонах стоять понад 4 тисячі авто. Ілюстративне фото: t.me/andriyshTime

Події
02 серпня 2022 12:53

Біля Василівки понад чотири тисячі евакуаційних автомобілів стоять у черзі на російському блокпосту.

Як повідомив голова Василівської об'єднаної територіальної громади Сергій Каліман, понад дві тисячі автомобілів стоять у черзі з боку Енергодару, трохи менше з боку Мелітополя.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- З боку Енергодару десь близько 2,5 тисяч машин стоїть із цього напряму. З напрямку мелітопольського трохи менше, але скупчення дуже велике. Легкові машини заганяють на заправки, розташовані перед містом Василівка, а вантажні машини стоять уздовж дороги. Наприклад, з боку Енергодару, це напрямки, які йдуть із Херсона, люди стоять у черзі 5-6 днів, – розповів Каліман.

Глава Василівської громади впевнений, що російські окупаційні сили спеціально перешкоджають виїзду місцевих жителів, оскільки "зацікавлені тим, щоб вони залишалися в окупованому регіоні та грали роль "живого щита" у разі загострення бойових дій".

- Наші війська пішли у наступ у напрямку Херсона, тому дуже великий потік пішов біженців із Херсонської області, і вони всі їдуть через наше місто. Російські війська, розуміючи це, не пропускають наших людей у тому числі. Це робиться навмисно. Люди грають певний живий щит для того, щоб наші війська не могли просуватися. Не могли обстрілювати позиції російських військ, – вважає Каліман.

У серпні влада закликала жителів окупованих районів Херсонської та Запорізької областей евакуюватись усіма можливими способами.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах