Військовий експерт розповів, чи вдасться Росії окупувати Запоріжжя та Кривий Ріг

Військовий експерт розповів, чи вдасться Росії окупувати Запоріжжя та Кривий Ріг.

Військовий експерт розповів, чи вдасться Росії окупувати Запоріжжя та Кривий Ріг. Фото: atlanticcouncil.org

Події
02 серпня 2022 11:50

Військовий експерт розповів, які шанси в окупантів захопити Запоріжжя та Кривий Ріг.

Як повідомив Олег Жданов, російські окупанти не здатні захопити Запоріжжя чи Кривий Ріг, їх цікавить створення сухопутного коридору до невизнаного Придністров'я.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- У бік Запоріжжя російська армія не зможе висунутись. Тому що з цього напряму окупанти забирають свої війська. Зважаючи на те, що трапилося за останню добу, а це – після нашого удару в районі міст Пологи та Токмак, противник відійшов із двох населених пунктів. У них там було понад 40 поранених. Там зараз залишаються лише блокпости та десь 100 окупантів. Плюс звідти знімають частину військ, які перекидають на південь. У районі Кривого Рогу угруповання посилюється, але побачимо, що вони можуть зробити. Навряд чи вони підуть на Кривий Ріг, РФ, ймовірно, більше цікавить узбережжя, заявив Жданов.

Військовий експерт наголосив, що окупанти можуть спробувати прорватися до Вознесенська, проте навряд чи в них це вийде.

- Більше схоже, що вони можуть спробувати прорватися на Вознесенськ. Тому що їм потрібно перейти Південний Буг, щоб продовжити наступ і забрати в України Чорне море та вийти у Придністров'я. Це їхнє стратегічне завдання. Але з угрупуванням 15 тисяч іти на Вознесенськ – це неможливо. Зараз – не лютий та урочистого маршу вже не вийде. Там наші війська досить сильні, – пояснив Олег Жданов.

Нагадаємо, що вчора, 1-го серпня, у тимчасово окупованому Маріуполі було зафіксовано велику колону російської техніки та живої сили, яка рухається у бік Запоріжжя.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах