Фейкового "мера" Дніпрорудного відправили під суд

Фейкова "мера" Дніпрорудного відправили під суд.

Фейкова "мера" Дніпрорудного відправили під суд. Фото: linkedin.com

Події
28 липня 2022 17:54

Депутат Запорізької обласної ради Микола Пастушенко, обраний у 2020 році від партії Опозиційний блок, самовільно з окупантами проголосив себе "виконуючим обов'язки міського голови" міста Дніпрорудне. Фейкова "мера" відправили під суд.

За інформацією Запорізької обласної прокуратури, Пастушенко добровільно перейшов на бік ворога та почав співпрацювати з окупаційною владою.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У травні 2022 року депутат добровільно погодився на співпрацю з окупаційною владою РФ та   погодився на пропозицію зайняти псевдопосаду   "голови військово-цивільної адміністрації міста Дніпрорудне".

Про своє призначення він повідомив місцевих мешканців та підприємців у відеозверненні та закликав "толерантно" ставитися до окупантів. Наразі на підтримку незаконної влади військової окупаційної адміністрації зрадник активно виконує покладені на нього функції.

Обвинувальний акт щодо Пастушенка направлено до суду для розгляду у порядку спеціального судового провадження за фактом колабораційної діяльності. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

3 травня депутата Пастушенка було виключено з депутатської групи "За Україну".

Крім того, задокументовано, що за безпосередньої вказівки російських військових псевдоголова призначав на відповідальні посади в окупаційні адміністрації прихильників російського світу.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах