СБУ повідомила про підозру самопроголошеному "меру" Дніпрорудного

СБУ повідомила про підозру самопроголошеному "меру" Дніпрорудного.

СБУ повідомила про підозру самопроголошеному "меру" Дніпрорудного. Фото: linkedin.com

Події
01 червня 2022 09:43

Депутат Запорізької обласної ради Микола Пастушенко, обраний у 2020 році від партії Опозиційний блок, самовільно з окупантами проголосив себе "виконуючим обов'язки міського голови" міста Дніпрорудне. Йому повідомили про підозру.

За інформацією прес-центру Служби безпеки України, Пастушенко у Дніпрорудному був "головою військово-цивільної адміністрації". Він добровільно перейшов на бік ворога і почав співпрацювати з окупаційною владою.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про своє призначення він з гордістю заявив у відеозверненні, в якому закликав мешканців та підприємців міста всіляко сприяти окупантам.

Крім того, задокументовано, що за безпосередньої вказівки російських військових псевдоголова призначав на відповідальні посади в окупаційні адміністрації прихильників російського світу.

Слідчі СБУ кваліфікували дії колаборанта за державну зраду. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

3 травня депутата Пастушенка було виключено з депутатської групи "За Україну". Про це повідомили у Запорізькій обласній раді.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах