У Мелітополі російські окупанти намагаються відновити військовий аеродром

У Мелітополі російські окупанти намагаються відновити військовий аеродром.

У Мелітополі російські окупанти намагаються відновити військовий аеродром. Фото: edition.cnn.com

Події
25 липня 2022 14:57

У тимчасово окупованому Мелітополі російські загарбники намагаються відновити злітно-посадкову смугу аеродрому 25-ї бригади транспортної авіації.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російські загарбники частково відновлюють потужності захопленого заводу з виробництва бетону "Моноліт Плюс", щоб відновити злітно-посадкову смугу в окупованому Мелітополі.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У ГУР вважають, що в окупантів мало шансів поновити роботу аеродрому найближчим часом.

– Технологічно на подібні роботи необхідно 21-28 днів, щоб бетон набрав необхідну міцність та був здатний витримувати навантаження літаків та іншої техніки без втрати властивостей, – зазначили у Головному управлінні розвідки.

За інформацією ГУР, потужності бетонного заводу також хочуть використовувати для облаштування довготривалих вогневих точок.

Раніше ми писали, що у Бердянську колаборанти вирішили віддавати покинуті службові квартири медиків персоналу лікарень, який погодився на співпрацю із російськими загарбниками.

Слід нагадати, що військовий аеродром у Мелітополі був атакований російськими військами вранці 24 лютого, як і інші аналогічні об'єкти по всій країні.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах