Тисячі мешканців Запорізької області без світла, газу та води

Тисячі мешканців Запорізької області без світла, газу та води -

Тисячі мешканців Запорізької області без світла, газу та води - фото: freepik.com

Події
24 липня 2022 17:35

У Запорізькій області через обстріл окупантів без електроенергії, води та газу живуть тисячі людей.

За даними ЗОВА, через пошкодження ліній електропередач, опор та обладнання без світла 21 280 абонентів у 79 населених пунктах Запорізької області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відновити електропостачання за добу вдалося 252 сім'ям у трьох населених пунктах, які обслуговує Оріхівське районне відділення. На сьогодні заплановано аварійно-відновлювальні роботи на мережах Вільнянського міжрайонного РЕМ.

У Василівському, Михайлівському, Бердянському, Приморському, Мелітопольському, Якимівському та Кам'янсько-Дніпровському районах актуальної інформації про стан електропостачання немає через дії окупаційних "влади".

На решті територій нових відключень за добу не зафіксували. Серед них і Гуляйпільське районне відділення та Степногірська територія, яку обслуговує Запорізьке районне відділення. Але до старих пошкоджень мереж через активні бойові дії доступу ремонтники поки що не мають.

Без газу у Запорізькій області залишаються 226 678 абонентів у 268 населених пунктах області. Через пошкодження магістральних газопроводів на території Запорізької та Донецької областей в області повністю відключено 261 та частково 7 населених пунктів (серед них і Бердянськ, і Приморськ, Василівка, Дніпрорудне, Кам'янка-Дніпровська та Енергодар, Мелітополь, Пологи, Гуляйполе, Оріхів, Молочанськ та Токмак).

Без води – Гуляйполе та прилеглі сільські населені пункти Пологівського району, смт Степногірськ та прилеглих сільських населених пунктах Василівського району Також без водопостачання частина Полог. Внаслідок обстрілів в Оріхові та прилеглих сільських населених пунктах Пологівського району пошкоджено водопровідні мережі, артезіанські свердловини та інші споруди.

Також все ще пошкоджено через бойові дії каналізаційні очисні споруди, що приймають стоки Василівки та смт Степногірськ. Стоки без очищення скидаються у Карачокрак та потрапляють у річку Дніпро.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах