Російські спецслужби відключили Google на окупованих територіях Запорізької області

Російські спецслужби відключили Google на окупованих територіях Запорізької області.

Російські спецслужби відключили Google на окупованих територіях Запорізької області. Фото: depositphotos.com

Події
23 липня 2022 15:57

На територіях тимчасово окупованої частини Запорізької області російські спецслужби сповільнили пошукову систему Google.

- Робота пошукової системи Google у Запорізькій області уповільнена, у разі продовження політики дезінформації її заблокують, – заявила окупаційна влада Запорізького регіону в пропагандистському росЗМІ.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, росіяни намагаються на захоплених територіях максимально перекрити доступ людей до відкритої інформації.

Як пояснили експерти IT, технічно це так само можливе, як і заборона будь-якого іншого сайту. Однак так само просто цю заборону оминути за допомогою сервісу VPN, пише 0629.

- З іншого боку, наслідками блокування Google залежно від розмірів "кувалди" та безглуздості рішень може стати припинення роботи чого завгодно, що не має очевидного зв'язку з пошуковою системою - від звичайних сайтів, платіжних систем та інших сервісів до додатків в Android-смартфонах або Android -Смартфонів взагалі, - пояснюють експерти.

Раніше окупаційна влада заборонила "Гугл" на території так званих "ДНР", "ЛНР", а потім і в захопленій Херсонській області.

Нагадаємо, що раніше на окупованих територіях, у тому числі й у Запорізькій області, людям перекрили доступ до "Вайбера", "Фейсбуку", "Інстаграми", Yotube. Втім, обходити заборони можна, використовуючи ВНП.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах