"Географія спецоперації змінилася": Лавров пригрозив захопленням Запорізької області

"Географія спецоперації змінилася": Лавров пригрозив захопленням Запорізької області.

"Географія спецоперації змінилася": Лавров пригрозив захопленням Запорізької області. Фото: nahnews.org

Події
20 липня 2022 16:15

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що географічні завдання війни в Україні змінилися.

За його словами, через постачання західного озброєння Києву російська влада вирішила провести "денацифікацію та демілітаризацію" не лише на території Донецької та Луганської областей. Про це він розповів у інтерв'ю російським ЗМІ.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Зараз географія інша. Це далеко не лише ДНР та ЛНР, це ще й Херсонська область, Запорізька область та низка інших територій, і цей процес триває, причому триває послідовно та наполегливо”, – заявив Лавров.

За його словами, "географія спецоперації" нібито змінюється виходячи з "військових загроз з території України". Лавров додав, що якщо Захід постачатиме Україні далекобійну зброю, то "кордони відсунуться ще далі".

Глава МЗС РФ також зазначив, що "спецоперація" була неминучою, і він навіть "зазнав полегшення", коли вона почалася.

Варто зазначити, що США у червні почали постачати Україні реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) HIMARS. Після цього ЗСУ знищили близько 20 складів артилерійських боєприпасів, розташованих на території, яку контролює російська армія.

Президент РФ говорив, що постачання Україні HIMARS "нічого не змінюють" для ходу російської "спецоперації". За його словами, аналогічні радянські та російські системи і так є на озброєнні в України, і західні поставки лише покликані заповнити знищене під час бойових дій. Також, згідно з заявою російського президента, відноситься і до безпілотників, які російські ППО "клацають як горіхи".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах