Запорізьку АЕС відвідав російський блогер-пропагандист

Запорізьку АЕС відвідав російський блогер-пропагандист.

Запорізьку АЕС відвідав російський блогер-пропагандист. Фото: Артемій Лебедєв

Події
14 липня 2022 12:13

Російський блогер та пропагандист Артемій Лебедєв приїхав у тимчасово окупований Енергодар та побував на Запорізькій атомній електростанції.

На своїй сторінці в інстаграм він опублікував фото на даху 6-го енергоблоку Запорізької АЕС. У підписі до знімків Лебедєв зловтішався, що знаходиться на території України, хоча йому заборонили в'їзд до країни до 2027 року.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Я люблю подорожувати та люблю відвідувати рідкісні та цікаві місця. Є в мене ще одна слабкість – люблю насрати на авторитет. Тут прямо суперкомбо – потрапити на атомну електростанцію (це завжди непросто) на території України, куди особистим указом Зеленського мені в'їзд заборонено з січня цього року ще на п'ять років. З таких маленьких радощів і має складатися повноцінне життя, – написав росіянин.

Запорізьку АЕС відвідав російський блогер-пропагандист зухвало похвалився цим.Запорізьку АЕС відвідав російський блогер-пропагандист зухвало похвалився цим. Фото: Артемій Лебедєв

Варто зазначити, що на своїх сторінках у соцмережі Лебедєв публічно засуджував Революцію Гідності та підтримував російську окупацію Криму, називаючи перебування півострова у складі України "історичним непорозумінням".

Крім того, росіянин відвідував ОРДЛО та висловлював підтримку бойовикам, свідомо порушуючи українське законодавство.

При цьому в Києві мав власну дизайнерську студію, яка розробила логотип міста Одеса, а також дизайн столичного торгового центру Ocean Plaza.

У березні 2017 року СБУ заборонила Лебедєву, у якого бізнес та квартира в Києві, в'їзд в Україну на 5 років. Він намагався оскаржити це рішення, але суд залишив його без змін.

У січні поточного року президент України Володимир Зеленський підписав низку указів щодо запровадження санкцій. До списку підсанкційних осіб потрапив російський дизайнер та блогер Артемій Лебедєв.

Нагадаємо, Запорізьку АЕС із 4 березня контролюють російські загарбники. Також під окупантами знаходиться місто-супутник АЕС – Енергодар. Під час захоплення станції окупанти відключили онлайн-моніторинг, щоб приховати свої дії від МАГАТЕ. У ніч проти 4 березня російські влаштували стрілянину на майданчику Запорізької АЕС, що призвело до пожежі.

Крім того, АЕС знаходиться під постійною загрозою ракетного удару, існує реальна загроза пошкодження енергопостачання в умовах бойових дій, що тривають в Україні.

Також раніше ми писали, що військовий експерт розповів, коли очікується деокупація Запорізької атомної електростанції.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах