Мив підлогу після тортур: 16-річний Влад Буряк розповів, що з ним було в полоні

Мила підлога після тортур: 16-річний Влад Буряк розповів, що з ним було в полоні - фото: t.me/tv5zp

Мила підлога після тортур: 16-річний Влад Буряк розповів, що з ним було в полоні - фото: t.me/tv5zp

Події
09 липня 2022 11:19

Майже три місяці у полоні пробув 16-річний син голови військової адміністрації Запорізького району Олега Буряка. Підліток розповів, що з ним було у неволі.

Хлопчика взяли до заручників на блокпосту у Василівці на початку квітня, коли він намагався виїхати з Мелітополя до Запоріжжя. Окупантам не сподобалося відео, яке було у телефоні 16-річного Влада. На ньому російські військові катували людей.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У результаті перші 48 годин хлопчика тримали у СІЗО. Він був у одиночній камері 2 на 2 метри у Василівському районі. В інтерв'ю "ТV-5" підліток розповів, що перші чотири дні майже не їв і не пив. Він просто сидів на дерев'яній лавці. Зателефонувати до рідних 16-річного хлопчика дозволяли раз на 10 днів. Під час допитів ставили питання щодо ставлення до війни, тероборони та військових.

- Перші два тижні я помитися не міг, речі виправ тільки після трьох тижнів. У камері був неробочий туалет, мені доводилося за допомогою залізної миски, з якої я їв, набирати з крана воду та змивати, – розповів Влад.

Хлопчик каже, що його не били і не катували, але інших людей били до втрати свідомості і катували струмом.

- Страшно було чути, як катують людей – їхні крики та стогін. До моїх обов'язків входило проведення прибирання в кімнаті тортур. Я зайшов один раз, а там під стелею висить людина. Його підвісили на дротах. Капала кров, і я мав її витирати ганчіркою, – згадує Влад.

Підліток каже, що після пережитого став по-іншому цінувати життя, свіже повітря та можливість дивитися на сонце.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах