Окупанти відпустили з полону 18-річного студента, якого викрали у Приморську

Російські окупанти у Приморську викрали 18-річного студента.

Російські окупанти у Приморську викрали 18-річного студента. Фото: facebook.com/Артур Ярошевський

Події
06 липня 2022 11:39

Ще 9 червня російські загарбники прийшли до студента додому у Приморську, сказавши, що заберуть на годину для допиту. Лише нещодавно стало відомо, що хлопця відпустили з полону.

Окупанти відпустили студента Артура Ярошевського – голову студентської ради Ногайського професійного коледжу Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного у Мелітополі. Про це розповіла журналістка Ірина Ромалійська.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За її словами, після окупації Приморська Артур ходив на антиокупаційні мітинги з українськими прапорами. Протестував, доки це було можливо.

– Усі активності були до травня, поки в місті було не так багато колаборантів, як у ці дні. Життя зупинилося, жодної свободи слова, викрадення активістів та волонтерів у місті, продукти з РФ, про якість і ціну взагалі мовчу, цитує Артура Ірина.

Коли окупанти прийшли до квартири до хлопця, то забрали у нього ноутбук та телефон. Мамі пообіцяли повернути сина за годину, але на п'ять днів відправили хлопця до камери місцевого райвідділу поліції.

- Першого дня, коли мене закрили, я дуже довго звикав до цієї воні. Туалет, ліжко та стіл знаходяться дуже близько один до одного. Мені пропонували їсти кашу та холодний суп (напевно, йому був тиждень), але мама передавала все необхідне щодня. Було три кімнати, де на мене давили психологічно. Хотіли, щоб я мовчав, щоб я перейшов на їхній бік і співпрацював з ними, думали, що я адміністратор місцевого телеграм-каналу, де збирають відомості про окупантів, - розповів Артур.

Хлопець також розповів, що ці п'ять днів в ізоляторі були п'ятьма днями думок та апатії, п'ятьма днями ненависті до тих колаборантів. Російські загарбники розповідали, які вони молодці, що це наразі територія РФ та України тут більше не буде. Переконували, щоб Артур більше не ліз у політику та менше писав у соцмережах.

Артура випустили і він із родиною виїхав до Запоріжжя. Звідти – на захід України.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах