На Запорізькій АЕС є ризик нестачі запчастин через російську окупацію

На Запорізькій АЕС є ризик нестачі запчастин через російську окупацію.

На Запорізькій АЕС є ризик нестачі запчастин через російську окупацію. Фото: hromadське.radio

Події
06 липня 2022 09:45

Через те, що Україна на даний момент не має доступу до Запорізької атомної електростанції, яка контролюється РФ, виникла загроза нестачі запчастин для експлуатації станції.

На Запорізькій АЕС були всі необхідні запчастини навіть до недавнього часу. Але через тимчасову окупацію Енергодару Україна не може поставити їх туди. На станції може виникнути нестача клапанів та витратних матеріалів, необхідних для роботи АЕС. Про це повідомив виконувач обов'язків Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Олег Коріков.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, Запорізьку АЕС із 4 березня контролюють російські загарбники. Також під окупантами знаходиться місто-супутник АЕС – Енергодар. Під час захоплення станції окупанти відключили онлайн-моніторинг, щоб приховати свої дії від МАГАТЕ. У ніч проти 4 березня російські влаштували стрілянину на майданчику Запорізької АЕС, що призвело до пожежі.

- Ситуація на ЗАЕС залишається складною, боєприпаси знаходяться безпосередньо на станції, це абсолютно неприпустимо з точки зору безпеки, на майданчику станції розміщено понад 50 одиниць російської військової техніки, багато вибухівок встановлено навколо майданчика станції, це дуже небезпечно, - зазначив Коріков.

Крім того, АЕС знаходиться під постійною загрозою ракетного удару, існує реальна загроза пошкодження енергопостачання в умовах бойових дій, що тривають в Україні.

Також раніше ми писали, що військовий експерт розповів, коли очікується деокупація Запорізької атомної електростанції.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах