Окупанти вивозять руду із захоплених шахт Залізничного комбінату

Окупанти вивозять руду із захоплених шахт Залізничного комбінату.

Окупанти вивозять руду із захоплених шахт Залізничного комбінату. Фото: zgrk.com.ua

Події
02 липня 2022 12:37

Запорізький залізорудний комбінат знаходиться під контролем російських окупантів. З території підприємства військові РФ намагаються вивезти із шахт руду.

- Окупанти намагаються поки що вивезти ту руку, яку на поверхню було піднято і знаходиться в середині шахти. Система відкачування води працює, але є загроза того, що вона може вийти з ладу – про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив голова Запорізької ОВ Олександр Старух.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Старух зазначив, що є проблеми із доступом на територію підприємства, адже воно повністю перейшло під контроль окупаційної влади.

Нагадаємо, що зараз існує ризик того, що не працюватимуть насосні станції і вона не відкачуватиметься з шахт. За тиждень вода з одного кілометра підніметься на позначку -30 і це може мати важкі наслідки: зараження поверхневих вод і горизонтів залізною рудою.

Запорізький залізорудний комбінат є єжинним підприємством України, яке займається видобутком залізняку підземним способом. Гірські роботи виробляються на глибині 301-1140 метрів. Видобуток ведеться на Південно-Білозерському родовищі (балансові запаси – 188,1 мільйонів тонн) та Переверзівському родовищі (балансові запаси – 393,9 мільйонів тонн). Комбінат належить "Запоріжсталі" та іноземним інвесторам.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах