Існує загроза забруднення: окупанти захопили Запорізький залізорудний комбінат

Існує загроза забруднення: окупанти захопили Запорізький залізорудний комбінат.

Існує загроза забруднення: окупанти захопили Запорізький залізорудний комбінат. Фото: zgrk.com.ua

Події
21 червня 2022 11:39

Російські окупанти, захопивши Дніпрорудне Василівського району, взяли під контроль і Запорізький залізорудний комбінат.

Так, окупанти незаконно потрапили на територію підприємства, перешкоджають керівництву комбінату в управлінні, а також проводять незаконні дії з майном ЗЗРК. Такі дії росіян можуть спричинити серйозне забруднення довкілля, про це в ефірі національного інформаційного марафону "Єдині новини" повідомив губернатор Запорізької області Олександр Старух.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Старуха, без відкачування води із шахт може статися зараження поверхневих вод та горизонтів залізною рудою. Також можливе забруднення підземних вод, з яких мешканці області одержують воду.

За фактом втрати контролю над підприємством керівництво комбінату подало заявку до СБУ та правоохоронних органів.

- Усі подальші дії окупантів, спрямовані на відновлення виробничого процесу комбінату, є неправомірними та можуть нести техногенні та екологічні ризики для регіону. Адміністрація СЗРК заявляє про неможливість забезпечення безпеки виробництва у цих умовах. Керівництво підприємства зазначає, що діяльність комбінату може здійснюватися виключно у правовому полі України та з дотриманням усіх вимог законодавства, – повідомила адміністрація Запорізького залізорудного комбінату.

Варто зазначити, що Запорізький залізорудний комбінат займається видобутком залізняку підземним способом. Гірські роботи виготовляються на глибині 301-1140 метрів. Видобуток ведеться на Південно-Білозерському родовищі (балансові запаси – 188,1 мільйона тонн) та Переверзівському родовищі (балансові запаси – 393,9 мільйона тонн). Комбінат належить "Запоріжсталі" та іноземним інвесторам.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах