Жителі Запорізької області можуть отримати грошову допомогу від міжнарожних організацій через ПриватБанк: як подати заявку

Жителі Запорізької області можуть отримати грошову допомогу від міжнарожних організацій через ПриватБанк- фото: freepik.com

Жителі Запорізької області можуть отримати грошову допомогу від міжнарожних організацій через ПриватБанк- фото: freepik.com

Події
01 липня 2022 19:02

Через військове вторгнення Россії тисячі українців втратили житло, роботу і навіть речі першої необхідності. Тільки у Запорізькій області через обстріли зруйновано та пошкоджино вже більше 1 570 домоволодінь. Допомогти людям погодилися міжнародні організації. Виплати від них українці можуть отримати через ПриватБанк. Як це зробити – розкажемо у матеріалі.

Постраждалі через війну українці можуть отримати виплати від таких міжнародних організацій: Гуманітарної організації ООН (World Food Programme, WFP), Агентства ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН/UNHCR), Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ), Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця (IFRC). Гроші прийдуть на банківську картку.

- Незалежно від міжнародної організації та способу отримання допомоги ПриватБанк здійснює виплати на будь-які картки банку без жодних комісій, – розповідає керівниця департаменту міжнародних переказів ПриватБанку Марiя Страшко.

За словами спеціалістки, співробітники відділень та оператори сервісного центру допоможуть сформувати та подати заявку на отримання допомоги. Це буде зручно пенсіонерам та тим, хто не розуміє чи не має можливості це зробити. Наприклад, випушено переміщеним особам, які переїхали у Запоріжжя без техніки, речей. Тобто, якщо у людини немає можливості оформити заявку на грошову допомогу самостійно, то вона може підійти у відділення ПриватБанку чи зателефонувати у сервісний центр за номером – 3700. Там їй допоможуть.

Хто може отримати грошову допомогу від міжнарожної організації

  • внутрішньо переміщені особи, які перебувають в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб;
  • особи, які проживають чи перебувають на тимчасово окупованих, деокупованих територіях;
  • особи, які проживають чи перебувають на територіях, що знаходяться в зоні активних бойових дій України;
  • особи, які мають соціальний статуси: особа з інвалідністю, пенсіонер, одинока мати або батько, багатодітна сім’я, одержувач допомоги малозабезпеченим сім’ям зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб.

Зазначимо, що за даними на середину червня тільки у Запоріжжі зареєстровано вже більше 92 тисяч внутрішньо переміщених осіб, і ця цифра збільшується щодня.

До речі, грошову допомогу від міжнародних організацій може самостійно отримати і підліток від 14 до 16 років. У ПриватБанку попереджають, що ліміт на один переказ буде максимум 15 тисяч гривень.

Як самостійно оформити заявку на грошову допомогу від міжнародної організації

Якщо доступ в інтернет є, то оформити заявку на грошову допомогу від міжнародних організацій можна самостійно онлайн. Для цього потрібно зайти на платформу єДопомога. Там потрібно натиснути "Виплати від міжнародних організацій", а далі "Заповнити заявку на допомогу".

Як самостійно оформити заявку на грошову допомогу від міжнародної організаціїЯк самостійно оформити заявку на грошову допомогу від міжнародної організації

Варто звернути увагу, що в заявці просять вказати реквізити рахунку у форматі IBAN. Наприклад, у додатку "Приват24" їх можна дізнатися, скориставшись меню "Сервіси" → "Перекази" → "SWIFT" → "Реквізити".

Також заявку на отримання допомоги можна оформити через представництво ООН. У Запоріжжі воно знаходиться за адресою – вул. Лобановського, 21 (центральний вхід на стадіон "Славутич Арена"). Графік роботи: з понеділка по п'ятницю з 09:00 до 17:00.

Хто приймає рішення щодо суми виплати

Після оформлення заявки на фінансову підтримку дані заявника перевіряють представники Мінсоцполітики. Вони використовують для верифікації наявні державні інформаційні реєстри та бази даних.

Рішення щодо надання допомоги відповідній категорії населення та сум виплат приймають міжнародні організації. ПриватБанк таких рішень не ухвалює.

У Міністерстві соцполітики повідомляють, що пріоритетними є вразливі групи людей. Серед них – люди з інвалідністю, пенсіонери, одинокі батьки, які самостійно виховують дітей, малозабезпечені сім'ї.

Для прикладу, вже відомо що більше 64 тисяч людей отримуватимуть протягом трьох місяців допомогу від УВКБ ООН у розмірі 2 220 гривень:

- Всі заяви, інформацію про які ми передали до УВКБ ООН, пройшли верифікацію, тобто ми переконались, що це реальні люди з реальними адресами, які насправді відносяться до вразливих категорій. Це люди з деокупованих, окупованих територій та регіонів, у яких ведуться бойові дії, які не є внутрішньо переміщеними особами, але постраждали від війни і потребують підтримки.  Це 62 475 сімей, що складаються з 64 886 людей. Протягом трьох місяців кожен член сім'ї отримуватиме допомогу в розмірі  2220 гривень, – зазначила 28 червня міністерка соціальної політики України Марина Лазебна.

Куди прийдуть гроші

Виплата допомоги буде здійснюватися на будь-яку картку ПриватБанку, в тому числі на Digital картку, яку можна відкрити за лічені хвилини у Приват24. Для цього потрібно:

1. Авторизуватися у Приват24.

2. У меню "Гаманець" натиснути  "Додати" та обрати "Digital картку".

3. Вибрати тип картки, яку хочете оформити ("Кредитну" чи "Дебетову"), платіжну систему та валюту.

4. Картка з'явиться в гаманці протягом 10 хвилин.

Зазначимо, що незалежно від назви міжнародної організації та способу отримання допомоги (через Western Union, MoneyGram, PrivatMoney або автоматичне зарахування переказу на картку) комісія буде відсутня для будь-якого типу картки.

Детальніше про нюанси отримання грошової допомоги від міжнародних організаціїй можна прочитати на сайті ПриватБанку.

Жителі Запорізької області можуть отримати грошову допомогу від міжнарожних організацій через ПриватБанкЖителі Запорізької області можуть отримати грошову допомогу від міжнарожних організацій через ПриватБанк

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах