Шли за бронежилетами і заблукали: у Запорізькій області в полон потрапили два окупанти

Ішли за бронежилетами і заблукали: у Запорізькій області в полон потрапили два окупанти.

Ішли за бронежилетами і заблукали: у Запорізькій області в полон потрапили два окупанти. Ілюстративне фото: facebook.com/oboronazp

Події
28 червня 2022 17:12

На запорізькому напрямку бійці "Азова" взяли в полон двох російських із так званою "ДНР". Окупанти пішли шукати бронежилети, пройшли поворот та потрапили прямо до рук українських захисників.

За словами першого командира полку "Азов" Андрія Білецького, один із полонених розповів, що народився в Магаданській області, а наприкінці 90-х переїхав із сім'єю до Іловайська. 23 лютого його схопили на вулиці у зв'язку з мобілізацією. У військкоматі, де вже були російські офіцери, запропонували контрактну службу.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З 11 квітня розпочався контракт і він працював спочатку водієм "КамАЗу", а потім на спостереженні в піхоті. Сказали, що завдання – охороняти території заводів та електростанцій на постах.

- Я не думав, що буде пряма передова і ми бачитимемо українських військових прямо за кілометр і менше. Це перестрілки, з українського боку відвойовані території, я бачив, як люди гинуть, причому і молоді, і старі. Хотілося б і закінчити цей контракт, але говорили, що якщо його розірвати, то згідно із законом РФ буде покарання як позбавлення волі, - розповів полонений з Іловайська.

Він також скаржився, що так і не отримав обіцяних грошей за контактом, хоча обіцяли 200-210 тисяч рублів на місяць. Вони були впевнені, що їм дадуть відпустку за 90 днів, але цього так і не сталося.

Другий військовополонений із "ДНР" розповів, що з 2014 року працював у МНС, потім поїхав на північ і заробляв на будівництвах, бо зарплати у "ДНР" були до 15 тисяч рублів і на ці гроші було не реально утримувати сім'ю з дітьми.

Він також розповів, що поки його було мобілізовано, то весь час сидів у "ямі" в Зеленому Гаю через те, що пив. Він додав, що п'ю абсолютно всі, навіть "офіцери-козли".

- Я вже хотів собі ногу зламати - стрибав-стрибав у окопі і не вийшло, підвернув тільки, - розповів другий полонений.

Збройні Сили України просуваються на Запорізькому та Херсонському напрямках. Там в українських бойків міцні позиції, і вони переходять у контрнаступ.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах