Житель Запорізької області розповів, як з нього в полоні знущалися окупанти

Житель Запорізької області розповів, як з нього в полоні знущалися окупанти.

Житель Запорізької області розповів, як з нього в полоні знущалися окупанти. Фото: facebook.com/StratcomCentreUA

Події
25 червня 2022 16:40

Звільнений із полону житель Запорізької області розповів, як з нього знущалися російські окупанти.

За інформацією Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, Іван – один із п'яти полонених цивільних чоловіків, звільнених 18 червня за обміном. Він – із села Приютне у Запорізькій області, має інвалідність. Його будинок був обстріляний прямим наведенням з бойової машини піхоти. Врятувався дивом: Івана захистив від уламків бродячий пес, ліг на нього зверху.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Тоді чоловік зібрав свої речі, сів на мотоцикл та поїхав. Але потрапив у полон до російських загарбників. Комусь сподобався його транспорт.

– Спочатку Івана били до синяви, змушували копати собі могилу, імітували розстріл. Потім вивезли в поле і відпустили – мовляв, ти гідний воїн, бо не розколовся. Хоча йому не було чого розповідати. Відпустили на окуповані території – незабаром він знову потрапив у полон. Спочатку до "азіатів", які не чіпали його, але потім Іван потрапив до рук "слов'ян" і все почалося знову, – повідомляють у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Російські загарбники також не звертали уваги на те, що чоловік має серйозні проблеми зі спиною.

- Коли він поскаржився на проблеми з хребтом, де в нього стояла пластина, йому відповіли: "Це тебе чіпували", – згадує Іван.

Нагадаємо, що російські окупанти потрапили в засідку на Запорізькому напрямку, де один із загарбників РФ намагався відстрілюватися, проте отримав кульове поранення.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах