У Запоріжжі знайшли відхилення у воді на одному із пляжів

На Запоріжжі зростає кількість безробітних.

На Запоріжжі зростає кількість безробітних. Фото: pixabay.com

Події
25 червня 2022 11:27

Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України щотижня перевіряє якість річкової води на офіційних міських пляжах. У Запоріжжі на одному із пляжів знайшли відхилення.

Так, учора, 24 червня, вода у Дніпрі почала погіршуватись: там виявили проби з перевищенням санітарно-хімічних норм. При цьому жодних патогенних мікроорганізмів не виявлено.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Дослідження проводилися на Центральному пляжі Запоріжжя, де взяли дві проби: на правій та лівій стороні. Знайшли відхилення за показником забарвлення (у 10 кубічних сантиметрах у розведенні один до трьох). Такі відхилення не несуть загрозу здоров'я людей.

Однако у Запоріжжі досі діє рішення регіональної та місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Відповідно до нього заборонено відвідування прибережних водойм, зон відпочинку та парків, які розміщені в межах природно-заповідних зон та лісових масивів.

Таким чином, офіційно під забороною залишається і відвідування міських пляжів – Центрального, Правобережного та зони відпочинку в Заводському районі на вулиці Лейтенанта Шмідта.

Нагадаємо, що цього року через повномасштабне вторгнення окупаційних військ у Запорізькій області не буде курортного сезону. Їхати до Кирилівки, Приморська, Бердянська та інших курортних міст і селищ поки що небезпечно.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах