Окупанти відпустили з полону викраденого начальника пожежної частини Енергодару

Окупанти відпустили з полону викраденого начальника пожежної частини Енергодару.

Окупанти відпустили з полону викраденого начальника пожежної частини Енергодару. Фото: t.me/orlovdmytroEn

Події
21 червня 2022 12:55

У тимчасово окупованому Енергодарі російські загарбники випустили з полону начальника місцевої пожежної частини Віталія Трояна. Про це повідомив мер Енергодару Дмитро Орлов.

Як ми писали раніше, 19 травня в окупованому Енергодарі російські військові викрали начальника місцевого пожежно-рятувального загону Віталія Трояна.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наступного дня, 20 травня, пожежна частина   вийшла на протест проти викрадення керівника. В результаті окупанти застосували силові методи до рятувальників та змусили їх розійтися. Донедавна Віталій Троян перебував у полоні окупантів.

Проросійські телеграм-канали та російські ЗМІ опублікували відео із "визнанням" Віталія Трояна. На кадрах ролика начальник пожежної частини, який майже місяць перебував у полоні загарбників "зізнався", що з початку війни співпрацював з місцевою територіальною обороною, надавав їм місце для зустрічей на території пожежної частини та нібито допомагав приховувати зброю.

Крім того, він розповів, що передавав СБУ інформацію про пересування та особовий склад російських військовослужбовців.

Наприкінці відео Троян заявив про готовність співпрацювати з окупаційною владою Енергодару та Російською Федерацією. Очевидно, що таке рішення їм було ухвалено під великим тиском окупантів під час місячного полону для збереження власного життя.

Нагадаємо, раніше жителі Енергодару виходили на мітинг проти свавілля російських окупантів, які викрали заступника мера Івана Самойдюка.

Варто також зазначити, що в Енергодарі знаходиться Запорізька АЕС, через що він має стратегічне значення для росіян, нещодавно стало відомо про підготовку в Енергодарі так званого " референдуму ".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах