Протест пожежників у Енергодарі: окупанти силою розганяли рятувальників (відео, фото)

В Енергодарі окупанти викрали начальника пожежної частини: рятувальники вийшли на протест.

В Енергодарі окупанти викрали начальника пожежної частини: рятувальники вийшли на протест. Фото: t.me/orlovdmytroEn

Події
20 травня 2022 10:18

Бійці пожежної частини в Енергодарі вийшли на масштабну акцію протесту після викрадення окупантами 19 травня начальника 1-го державного пожежно-рятувального загону Віталія Трояна.

У повному складі весь особовий склад із автомобільною технікою вишикувався в центрі міста біля ДК "Сучасник". Про це повідомив мер міста Дмитро Орлов.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, приблизно о 12:00 19 травня окупанти приїхали до пожежної частини ДПРЧ-13 та провели обшук у кабінеті Трояна. Після чого опечатали кабінет та вивезли його у невідомому напрямку.

В Енергодарі окупанти викрали начальника пожежної частини: рятувальники вийшли на протест.В Енергодарі окупанти викрали начальника пожежної частини: рятувальники вийшли на протест. Фото: t.me/orlovdmytroEn

Як вважають працівники, окупанти запропонували керівнику загону розпочати роботу під прапорами РФ.

Пожежники вранці 20 травня вийшли на масштабну акцію протесту. Проте мітинг тривав недовго, незабаром після цього на місце подій приїхали російські військові, які почали бити рятувальників та пошкоджувати їхню пожежну техніку.

Але мітинг тривав недовго, окупанти почали бити рятувальників та техніку. Фото: t.me/orlovdmytroEnАле мітинг тривав недовго, окупанти почали бити рятувальників та техніку. Фото: t.me/orlovdmytroEn

Як пізніше повідомили у прес-службі "Енергоатому", в Енергодарі окупанти силою, зі стрільбою та побиттям вогнеборців, розігнали мирну акцію протесту. Пошкодили пожежні автівки, порозбивали скло. На додачу до викрадення начальника державного пожежно-рятувального загону Віталія Трояна тепер забрали до себе тепер ще й виконувача його обов'язків С. Пилинського.

Нагадаємо, раніше жителі Енергодару виходили на мітинг проти свавілля російських окупантів, які викрали заступника мера Івана Самойдюка.

Варто також зазначити, що в Енергодарі знаходиться Запорізька АЕС, через що він має стратегічне значення для росіян, нещодавно стало відомо про підготовку в Енергодарі так званого " референдуму ".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах