Окупанти завдали збитків Запорізькій АЕС на 40 мільярдів гривень

Окупанти завдали збитків Запорізькій АЕС на 40 мільярдів гривень.

Окупанти завдали збитків Запорізькій АЕС на 40 мільярдів гривень. Фото: gettyimages.it

Події
13 червня 2022 14:58

Російсько-окупаційні війська завдали Запорізькій атомній електростанції шкоди приблизно на 40 мільярдів гривень.

За словами президента "Енергоатома" Петра Котіна, 40 мільярдів гривень – це знищені під час обстрілів і пожеж корпуси, пошкоджене обладнання на Запорізькій АЕС, а також втрати від вимушеного скорочення виробництва електроенергії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ситуацію із Запорізькою АЕС Котін називає "непростою". Каже, що з початку широкомасштабної війни споживання електроенергії у країні скоротилося майже на 40%, а у промисловості – на 60%.

Водночас президент "Енергоатому" розповів, що завдяки компанії утримуються і зберігатимуться низькі тарифи для побутових споживачів. Крім цього, компанія вдвічі збільшила виплати в держбюджет і вже скерувала туди з початку року 11,3 мільярдів гривень податків.

Варто зазначити, що в ніч проти 4 березня окупанти почали стріляти по одному з енергоблоків Запорізької АЕС. Внаслідок цього виникла пожежа у навчально-тренувальному корпусі АЕС – її згодом ліквідували. На території АЕС залишаються російські окупанти, проте персонал станції контролює стан енергоблоків.

27 квітня стало відомо, що окупанти змушують персонал станції повісити там портрет президента РФ Володимира Путіна та взяти участь в організації святкувань в Енергодарі до 9 травня.

Міжнародне агентство з ядерної енергії (МАГАТЕ) повідомило, що російський держконцерн "Росатом" направив на тимчасово захоплену ЗАЕС групу зі спеціалістів-ядерників, які намагаються взяти під контроль управління станцією.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах