Отримай відповідь: чи вважається отримання 10 тисяч рублів колаборацією

Отримай відповідь: чи вважається отримання 10 000 рублів колаборацією.

Отримай відповідь: чи вважається отримання 10 000 рублів колаборацією. Фото: uanews.zp.ua

Події
13 червня 2022 12:42

У Мелітополі та районі російські окупанти вже кілька тижнів поспіль роздають разову допомогу – 10 000 рублів бюджетникам та пенсіонерам. Багато городян запитують, чи вважається отримання "допомоги" колаборацією.

Під час прямого ефіру мер Мелітополя Іван Федоров розповів, що у тимчасово окупованому Мелітополі російські загарбники надають одноразову допомогу, а тим, хто відмовляється брати, загрожують звільненням. Жителі бояться, що якщо візьмуть рублі, то їх вважатимуть колаборантами і погано ставляться до них.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Якщо людям нема за що жити, то треба брати і виживати. Також у моєму баченні, якщо підприємство працює на окупованій території, то прості співробітники можуть виходити на роботу та забезпечувати свої сім'ї. А відповідальність нестиме керівник за те, куди він сплачує податки і чи сприяє він окупаційній владі, – пояснив Іван Федоров.

Крім того, міський голова відповів на питання, як оплачувати комунальні послуги з огляду на те, що колаборанти вже виставляють рахунки в рублях і вимагають нести гроші в каси. Федоров вважає, що не треба платити, адже гроші йдуть до кас підприємств, які контролюють окупанти.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах