Окупанти переправляють у Запорізьку область старі радянські танки

Окупанти переправляють у Запорізьку область старі радянські танки.

Окупанти переправляють у Запорізьку область старі радянські танки. Ілюстративне фото: rbc.ua

Події
09 червня 2022 17:01

Російські війська продовжують перекидати техніку у Запорізьку область. Навіть стару: протягом місяця окупанти ввозили в регіон танки.

За словами голови Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Старуха, за останній місяць російські військові переправили до Запорізької області радянські танки. Як з'ясувалося, це близько 80 радянських танків Т-62.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Частина з них окупанти вже задіяні на лініях оборони, на окупованих територіях.

За словами голови Запорізької ОВ Олександра Старуха, це старі Т-62, які не витримують жодної критики. Всі знають їх слабкі сторони, уражаються від будь-якого гранатомета.

- Ці танки планують використовувати не як активну бронетехніку, а як постійні вогневі точки, на території вже нарили багато окопів. У ворожих загарбників підготовлено глибоко ешелоновану оборону, – розповів Старух.

Т-62 – це радянський середній та основний бойовий танк першого покоління. Був створено з урахуванням танка Т-55 і вироблявся СРСР з 1962 по 1975 рік.

Зазначимо, що через просування української армії російські війська вивели свої сили біля міста Василівка, звідки чекали великого наступу на Запоріжжі, перекинувши на Херсонський напрямок.

Раніше в Міноборони України заявили, що після того, як ЗСУ вибили ворога з селищ Щербаки та Малі Щербаки Запорізької області, противник вирішив зміцнити свої позиції поблизу Василівки, зарив у землю близько 30 старих танків Т-62 для тривалих вогневих точок.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах