Лікарі врятували військового із Запорізької області, який отримав поранення у серці

Лікарі врятували військового із Запорізької області, який отримав поранення у серці.

Лікарі врятували військового із Запорізької області, який отримав поранення у серці. Ілюстративне фото: zokb.org.ua

Події
04 червня 2022 18:00

В одному з прифронтових мобільних шпиталів лікарі врятували військовослужбовця із Запорізької області з пораненням серця.

Як повідомили у Силах оборони Запорізького краю, спочатку була швидка та професійна доставка пораненого бойовими медиками до шпиталю, а далі складна операція, професіоналізм хірургів та анестезіологів, які врятували життя воїну.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зараз поранений боєць проходить етап реабілітації та почувається добре. На згадку про смертельне поранення військовослужбовцю нагадує лише шрам після операції та уламок металу, який хірурги залишили захиснику.

У Силах оборони повідомили, що за статистичними даними більшість поранених із вогнепальними пораненнями серця гинуть до того, як потрапляють до лікарні. Адже такі поранення призводять до значної втрати крові та розвитку тампонади серця.

- Летальність на догоспітальному етапі сягає 90%. Шанси залишитися живими за такого поранення мінімальні. Але наші військові хірурги виборюють життя до останнього, – заявили військові.

Нагадаємо, що російські окупаційні війська шукають у Запорізькій області найманців зі знанням української мови, щоб влаштовувати диверсії.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах