На Запорізьку АЕС прибули нові співробітники "Росатому" з Росії

На Запорізьку АЕС прибули нові співробітники "Росатому" із Росії.

На Запорізьку АЕС прибули нові співробітники "Росатому" із Росії. Фото: npp.zp.ua

Події
04 червня 2022 11:27

На Запорізькій атомній електростанції нещодавно відбулася вже третя зміна працівників "Росатому". На станцію прибув головний інженер Калінської атомної станції із РФ разом із 10 співробітниками.

Як повідомив президент ДП "НАЕК "Енергоатом" Петро Котін в ефірі телемарафону, 2 червня була чергова, вже третя, зміна персоналу "Росатома". Ці люди перебувають у кризовому центрі атомної станції.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

– Фактично вони в ізоляції там перебувають. Цей акт ядерного тероризму з боку Росії ми також бачимо підтримується такою організацією, як "Росатом", "Росенергоатом", які постійно надсилають нам на Запорізьку АЕС, наш майданчик свій персонал, – зазначив Котін.

Також Котін заявив, що росіяни не зможуть приєднати ЗАЕС до своєї системи. На це потрібно дуже багато часу, проектної та будівельної роботи, щоб побудувати лінії та з'єднати станції.

В "Енергоатомі" кажуть, що наразі залишили в АЕС мінімальну кількість енергоблоків, необхідну для роботи. Двоє відключили і перевели в холодну пору тоді, коли росіяни почали трясти по АЕС. Ще кілька енергоблоків перебувають у ремонті. На станції є кілька необхідних запчастин, а також можливість підвезення критичних позицій.

Що стосується відходів, то відпрацьоване ядерне паливо може бути перероблено та використано повторно. Для цього на Запорізькій АЕС є спеціальне сховище. Для всіх інших станцій нещодавно збудували і місяць тому отримали ліцензію на створення централізованого сховища на території Чорнобильської АЕС.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах