У Запоріжжі розпочали роботу над перейменуванням вулиць

У Запоріжжі розпочали роботу над перейменуванням вулиць.

У Запоріжжі розпочали роботу над перейменуванням вулиць. Фото: zp.vgorode.ua

Події
28 травня 2022 12:25

Запорізька влада вирішила перейменувати вулиці міста, пов'язані з Російською Федерацією. У міськраді вже створили та підписали відповідне розпорядження.

Як повідомили у прес-службі Запорізької обласної військової адміністрації, вже створено робочу групу зі створення реєстру урбанонімів Запоріжжя. до якої увійшли представники міської влади, районних адміністрацій, громадськості, істориків та депутатів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ця група формуватиме реєстр географічних назв, які потребують змін. Перше засідання робочої групи вже відбулося. Відповідні пропозиції вже готуються та для кожного перейменування мають зробити обґрунтування.

Відомо, що у Запоріжжі існують вулиця Російська, Підмосковна, Біломорська, Волгоградська, Іркутська та багато інших, які пов'язані зі стороною-агресором або з історією Російської імперії та СРСР. 20 травня у місті ухвалили рішення замінити назви вулиць Російська, Московська та Новоросійська.

- У Запоріжжі не повинно бути назв вулиць, пов'язаних з історією Росії та СРСР чи з комуністичною ідеологією. Жодних залишків "руського миру" на вулицях козацького міста, – заявив виконувач обов'язків мера Запоріжжя Анатолій Куртев.

У місті нарахували дві сотні урбанонімів, які пов'язані з Росією. Громадськість запрошують до обговорення перейменування запорізьких вулиць.

Громадськість запрошують на обговорення перейменування. Пропозиції щодо нових назв для вулиць до 30 травня можна надсилати сюди.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах